HockeyNews
PLUS

Forwarden om lyftet: “Har bra energi”

(7472) oskar lang
Bildbyrån

Publicerad: 24 mars 2019

FacebookXWhatsApp

Den första matchen blev lite väl försvarsinriktad för Oskar Langs smak. 

1–0 i matcher går dock inte att snacka bort – men i eftermiddag ser han gärna ett Leksand som vågar hålla i pucken lite mer.

– Vi ska försöka få ner pucken och jobba lite mer i anfallszon, säger Lang till HockeyNews.se.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Leksand plockade fram blåstället och hade en glödhet Axel Brage som sista utpost.

Det var de två primära anledningarna till Leksands 2–1-seger i den första playoffmatchen på Hovet.

AIK styrde och ställde, jagade och jagade, utan att lyckas spräcka nollan förrän det redan var för sent. 

– Det var riktigt skönt. En riktig krigarinsats av hela laget, och Brage var ju väldigt bra i målet, säger Oskar Lang om den första matchen i bäst av tre.

– AIK har ju övertaget får man väl säga, både vad gäller chanser och puckinnehav, men jag tycker ändå att vi håller emot ganska bra och låter dem inte få så jättemånga klara chanser. Vi håller dem utanför och jobbar hårt i defensiven, säger han.

Hur såg strategin ut inför matchen?

– Det var väl att jobba hårt och åka mycket skridskor och inte stressa upp oss för mycket, att vi inte bara skickar iväg pucken utan vågar hålla i pucken, få ett eget spel och inte bara spela på ledning. 

Det är mycket som har gått Leksands väg den senaste tiden. Man avslutade grundserien med tre raka segrar, vann alla fem matcher i slutspelsserien och inledde alltså playoffspelet med att vinna på Hovet.

Det flyter helt enkelt på just nu.

– Vi har bra energi i laget och tror på det vi gör, på vårt sätt att spela. Sen jobbar vi jäkligt hårt, som i första matchen, och offrar oss för varandra, det sprider energi så klart, säger Lang.

Vad måste ni göra bättre?

– Som jag sa, att vi inte stressar upp oss i vissa lägen och försöker ha ett eget spel. Vi kan spela bra och det vet vi om, få självförtroende där och försöka få lite mer tryck i deras zon, men det tror jag att vi kommer få på hemmaplan också. Vi ska försöka få ner pucken och jobba lite mer i anfallszon. 

Personligen har den 22-årige forwarden en bra säsong bakom sig. Han gjorde 33 poäng i grundserien, nytt personligt rekord med bred marginal, och fyllde på med två mål i slutspelsserien. 

Han säger själv att formen känns bra – eller i alla fall “helt okej”.

– Skridskoåkningen och så känns bra och jag känner mig pigg i benen, men jag har några chanser som jag behöver sätta dit, bland annat i tredje perioden med några inbrytningar. När jag väl får lägena gäller det att sätta dit dem. Det är det sista lilla bara, säger han.

Här kan du läsa mer om Hockeyallsvenskan 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!